Kontakta oss
Stäng

Kontakta oss

Någon av våra experter tar kontakt inom kort

SecureAppbox

Skyddar dina digitala processer

Om SecureAppbox

Kort bakgrund

SecureAppbox är ett svenskt bolag grundat 2011. Vi erbjuder företag och organisationer lösningar som skyddar kommunikationen av känslig och skyddsvärd data samt rådgivning om datasäkerhet och anpassning till de nya informations säkerhetskraven som GDPR och NIS medför.

Förutom att säkerställa säkerheten för data som kommuniceras, strävar vi efter att förbättra effektiviteten i kunders verksamhet och digitala processer genom våra tjänster.

Våra tjänster ansluter idag användare i 160 länder. Vårt huvudkontor finns i Stockholm.


Värde ord

Innovation - Vårt team arbetar ständigt på tekniska lösningar för att vi ska kunna erbjuda våra kunder de bästa lösningar.

Enkelhet – Innovation ska inte vara komplicerat. Alla ska kunna skydda sin data.

Integritet - Vi väljer säkerhet framför allt och utvecklar ständigt nya lösningar för våra kunder för att de på bästa sätt skydda känslig information.

Samarbete - Man är starkare tillsammans, genom samarbete med innovativa partners bygger vi förtroende och trygghet för våra kunder.Bakgrund och historia

Svensk molntjänstleverantör sedan 2011

SecureAppbox är en svensk leverantör som idag hjälper organisationer, inom både privat och offentlig sektor, att skydda sin kommunikation i molnet enligt EU´s dataskyddslagar. Idag ingår SecureAppbox som enda svenska bolag i EU´s arbetsutskott CSP för säkrare molntjänster. 

Historia

2013- I samband med avslöjanden av hur internet avlyssnas kontaktades SecureMailbox av myndigheter som var oroliga. Vårt uppdrag blev att hjälpa myndigheter som hanterar känsliga data i sina digitala kommunikations kanaler, eftersom vanlig e-post inte längre ansågs som säker, och SecureMailbox anpassades efter detta. 

2015 - När Sverige öppnade gränserna fick SKL uppdraget att hjälpa kommunernas Socialtjänster med rekrytering av familjehem. SKL gav uppdraget vidare till SecureAppbox att bygga www.familjehemsverige.se. På 8 veckor byggde vi en nationell plattform för en säker hantering av denna rekryteringsprocess. SEAL_familjehemSverige

I samband med skapande av Familjehemsverige erhöll SecureAppbox ett sk SEAL, som verifierar att våra tjänster följer GDPR. 

2019 - I år valdes SecureAppbox ut som drafting member och enda svenska bolag att få ingå i EU´s arbetsutskott CSP för certifieringsramverk för säkra molntjänster. Utskottet kommer tillsammans lägga fram förslag på vilka krav som molnaktörer skall uppfylla under detta ramverk. Reglerna som tas fram kommer gälla för samtliga av EU´s medlemsländer under den nya Cybersecurity förordningen.