Kontakta oss
Stäng

Kontakta oss

Någon av våra experter tar kontakt inom kort

Authorizer

Skyddar era digitala system och tjänster

Authorizer

Skydda viktiga digitala system och applikationer genom tvåfaktorsautentisering.

Skapa säker och enhetlig behörighetskontroll för viktiga digital system och tjänster genom Securemailbox inloggning.  Authorizer följer OAuth 2.0 och kan användas både för interna och externa webbaserade tjänster.

Authorizer är ett legalt digitalt ID framtaget av SecureAppbox. Tjänsten erbjuder anslutning av tvåfaktors-inloggning samt möjlighet till rollhantering.

Authorizer integreras med Organizer och kan enkelt integreras med olika befintliga AD samt katalogtjänster för anslutning av användare. Tjänstens API följer OAuth 2.0 standarden och fungerar för de flesta applikationer.

Kontakta oss FAQ

Vad innebär två-faktorsinloggning?

Två-faktorsinloggning kräver att du i tillägg till användarnamn och lösenord också anger en extra kod från en Authenticator-app på din mobiltelefon. Detta ger en utökad säkerhet, för även om hackare skulle lyckas gissa ditt lösenord har de inte också fysisk tillgång till din mobiltelefon.

Authenticator-appen producerar engångskoder som bara är giltiga i 30 sekunder. Sedan visas en ny kod på appen.

Det finns flera appar på marknaden som du kan använda. En gratisapp som är vältestad och använd är ”Google Authenticator”, som finns för både Android och iPhone. För Windows-telefoner finns t.ex. appen ”Authenticator”.

  1. För att aktivera två-faktorsinloggning så måste du först ha installerat en Authenticator-app på din mobiltelefon.
  2. I din Authenticator-app, välj att skapa nytt.
  3. Logga in till ditt SecureMailbox konto med den fulla versionen av SecureMailbox (dvs ej Mobilversionen som inte har alla admin-inställningarna).
  4. Öppna ”Kontoinställningar” och fliken ”ID-kontroll”. Här kryssar du i att du installerat en Authenticator-app.
  5. Nu måste du auktorisera den här ändringen genom att ange en kod som skickas till din mobiltelefon.
  6. Efter detta visas en QR-kod i SecureMailbox som innehåller en hemlig kod din Authenticator-app behöver. Du kan antingen välja att skanna in koden, eller manuellt skriva in den i din app.
  7. För att verifiera att processen lyckats avslutar du inställningen med att ange en kod från din Authenticator-app i SecureMailbox.
  8. Nu är du nästan klar. Två-faktorsinloggning är aktiverad. Om du skulle bli av med din telefon som har Authenticator-appen så är du permanent utelåst från ditt konto om du inte har lagt in en reservtelefon, eller skrivit ut några engångskoder i reserv. Gör detta genast om du inte redan gjort det!

Mer hjälp om hur du konfigurerar Google Authenticator kan du också läsa om på Googles egen hjälpsida.