Kontakta oss
Stäng

Kontakta oss

Någon av våra experter tar kontakt inom kort

DSR - Registerutdrag

Säker hantering vid registerutdrag

Data Subject Request

En komplett digital process

Dataskyddsförordningen kräver att företag ska kunna lämna ut all information om när och hur en individs personuppgifter hanteras, samt att individen även ska ha möjlighet att begära att dessa raderas. GDPR kräver även att företagen ska kunna kontrollera identiteten på den som begär registerutdraget. 

DSR är en komplett process mellan företag och privatpersoner att på ett säkert sätt hantera registerförfrågan. Varje person verifieras via Digitalt ID samt att samtlig information som delas mellan parterna skickas säkert och krypterat.  

Tjänsten kräver ingen utveckling och är grafiskt anpassningsbar för färg och logotyp. Det enda som krävs är länkning från ens egna hemsida till modulen samt Organizer.


Kontakta oss

Så fungerar DSR

Modulen innehåller ett DSR-webbformulär där den registrerade enkelt väljer vilken typ av begäran som man vill göra och fyller i sina kontaktuppgifter. När formuläret är ifyllt länkas individen vidare till en skriftlig blankett där detaljerna för begäran framgår. Begäran verkställs sedan genom elektronisk underskrift med BankID (för säker identifiering). Därefter så skickas de utdrag som efterfrågats via GDPR säkrad e-post (SecureMailbox) i enlighet med den underskrivna begäran.

Bank ID-lösningen, stödjer även signering med norskt BankID och danskt NemID. Alternativt kan extra autentisering via SMS-pin användas om individen saknar e-legitimation eller är från annat land.