Kontakta oss
Stäng

Kontakta oss

Någon av våra experter tar kontakt inom kort

Secure e-fax

Ersätter fysiska faxar och säkrar kommunikationen

Secure e-fax

Ersätt er fysiska fax och säkra er kommunikation

E-faxTillsammans med Generic Mobile gör vi det möjligt att ersätta befintliga faxar med e-fax, en tjänst där alla inkommande meddelanden är säkert anslutna till ett funktionskonto i SecureMailbox. 

Secure e-fax skyddar känslig information som skickas via traditionella faxar och förhindrar risken för dataintrång. 

Tjänsten kräver ingen installation, utan sammankopplas enkelt via SecureMailbox och administreras med hjälp av Organizer. 


Kontakta oss


Hur fungerar det?

Beskrivning av GDPR e-fax


Ett inkommet fax skickas till ett SecureMailbox-konto, i vilket mottagaren kan läsa och svara på meddelandet från sin dator eller mobil. Ett meddelande i SecureMailbox är krypterat och skyddat via en stark autentisering, det innebär att mottagaren behöver bekräfta sin identitet via sitt telefonnummer och e-post.


  1. Ett fax skickas till ditt fax-nummer och landar i ditt SecureMailbox konto.
  2. Du får ett sms med en kod och ett meddelande till din vanliga e-post som innehåller en länk . I meddelandet ombes du klicka på länken och ange koden du fick i sms:et. 
  3. Logga in via autentiseringen ovan och få enkelt tillgång till ditt e-fax.


FAQ

Om vår partner Generic Mobile

Generic Mobile är en teleoperatör med eget nät och unik kompetens när det gäller att se till att meddelanden når fram. Generic Mobiles ursprung är komplexa uppdrag för Försvarsmakten. Idag har man utvecklats till att ha över 5000 företag och organisationer som kunder. Det är bland annat samtliga landsting och kärnkraftverk, merparten av Sveriges kommuner, sjukhus och energibolag samt ett stort antal polismyndigheter, räddningstjänster, larm- och bevakningsföretag. Alla har säker funktion för kommunikation i alla lägen som krav eller ambition.