Kontakta oss
Stäng

Kontakta oss

Någon av våra experter tar kontakt inom kort

Aktuellt

SecureAppbox lanserar SharedMailbox, en sekretess och GDPR säker funktionsbrevlåda för offentlig sektor

SecureAppbox lanserar SharedMailbox, en säker funktionsbrevlåda för hantering av känsliga personuppgifter och sekretessklassad information. Tjänsten är framtagen i samarbete med kunder inom offentlig sektor i Sverige och kan integreras med SecureMailbox, GDPR e-fax och SecureForms. Den möjliggör för kommuner och myndigheter att frångå risken att bli personberoende kring hantering av viktig samhällsinformation.

laptop-sharedmailbox-liten

”I nära samarbete med våra kunder inom offentlig sektor har vi lyckats förenkla den digitala hanteringen av känsliga information. Man kan nu få ett enhetligt och säkert sätt att både skicka och ta emot data, skapa formulär och ersätta faxen” säger Daniel Vallentin, Affärsutvecklare för offentlig sektor på SecureAppbox. 

SharedMailbox är en säker funktionsbrevlåda som fler än en person från en organisation har tillgång till. Brevlådan visas tillgänglig för utvalda anställda i deras personliga SecureMailbox-konto. Tekniken som används är banbrytande eftersom SharedMailbox kan kombinera avancerad kryptering med möjlighet till anpassning av sekretess och dataskyddslagar. Funktionsbrevlådan innehåller flertal nya funktioner för att kunna styra hur och var känslig information lagras.

”Vi är tacksamma för engagemanget från kommunerna som vi samarbetat med under den här tiden och som har gjort det möjligt för oss att kunna erbjuda SharedMailbox till våra kunder. Vi är övertygade om att SharedMailbox kommer att göra skillnad inom den offentliga sektorn genom att förbättra digitala processer och hantering av känslig information” säger Christina Pettersson, VD på SecureAppbox.

För mer information kontakta:

Daniel Vallentin | Affärsutvecklare offentlig sektor |+46 707 17 59 38 |daniel@securemailbox.com

Christina Pettersson | VD | +46 730 83 00 75 |christina@securemailbox.com

 • Vad EU domstolens utfall i mål C-311/18 betyder, enligt EDPB

  2020-07-24

  Den 23 Juli publicerade EDPB svar på de viktigaste frågorna efter EU domstolens utslag i mål C-311/18. SecureAppbox kunder omfattas inte av denna dom eftersom data som behandlas lagras i Sverige där tjänsterna skyddas av svensk lag och kryptering. SecureAppbox tjänster är alla utvecklade för...

  Läs mer
 • SecureAppbox lanserar säkra videomöten, speciellt framtagen för offentlig sektor

  2020-04-24

  STOCKHOLM (24 April 2020) – SecureAppbox lanserar säkra videomöten. Tjänsten möjliggör för kommuner att skapa videomöten där krav på sekretess behöver beaktas. Tjänsten är ett säkert alternativ till Skype, Teams eller Zoom etc. och har utvecklats i nära samarbete med UPH/Sveriges Kommuner och...

  Läs mer
 • Hjälp oss att få en Coronafri värld!

  2020-03-27

  Vi har tagit initiativet till att, med början i Sverige, skapa ett internationellt informationssystem för att effektivt hantera riskbedömning och påvisa immunitet för de medborgare som ur ett riskperspektiv inte längre är smittbärare.

  Läs mer
 • SecureAppbox lanserar funktion för utökad läskvittens, som stödjer eSams vägledning, Digitalisera rätt.

  2020-03-09

  SecureAppbox AB, har nu uppdaterat sin molntjänst med funktionen för utökad läskvittens. Denna funktion ingår nu till alla företagsanvändare samt de som licensierat API-plattformen. Första kund att nyttja funktionen är FamiljehemSverige.se, en nationell e-tjänst som dagligen används av över...

  Läs mer
Se fler nyheter