Kontakta oss
Stäng

Kontakta oss

Någon av våra experter tar kontakt inom kort

Aktuellt

SecureAppbox lanserar funktion för utökad läskvittens, som stödjer eSams vägledning, Digitalisera rätt.

SecureAppbox AB, har nu uppdaterat sin molntjänst med funktionen för utökad läskvittens. Denna funktion ingår nu till alla företagsanvändare samt de som licensierat API-plattformen. Första kund att nyttja funktionen är FamiljehemSverige.se, en nationell e-tjänst som dagligen används av över 110 kommuner.

Den nya funktionen säkerställer processen kring mottagarkvittens för dokument, försändelser och skapar möjlighet till bevakning av viktiga utskick, där en kvittens är viktig. Funktionen ger nu utvecklare och kunder möjlighet att nyttja SecureAppbox färdiga funktioner som en del i deras lösningar.

”Detta är en efterlängtad funktion främst för våra kunder inom offentlig sektor och till våra partners som digitaliserar processer. Som exempelvis vid Orosanmälan, där det är lika viktigt att veta att någon tagit emot en anmälan som att veta att någon inte gjort det ännu, så systemet kan påminna eller skicka larm till andra”, säger Christina Pettersson VD på SecureAppbox.

Enligt eSams vägledning ”Digitalisera rätt” är det möjligt att tillgodose samma legala skydd som en underskrift ger, utan underskrift, så länge man beaktar kraven på äkthet, informationssäkerhet och rättssäkra förfaranden på annat lämpligt sett. I många fall är inte en underskrift nödvändig föratt tillgodose de behov som finns för att säkra en digital process. Valet skall göras utifrån verksamhetens beaktande av tillgänglig teknik och användarvänlighet.

SecureAppbox API-plattform kan kopplas till externa utvecklingsplattformar som t.ex Barium Live, ServiceNow, men även till kunders egna molntjänster och interna system.


 • SecureAppbox lanserar säkra videomöten, speciellt framtagen för offentlig sektor

  2020-04-24

  STOCKHOLM (24 April 2020) – SecureAppbox lanserar säkra videomöten. Tjänsten möjliggör för kommuner att skapa videomöten där krav på sekretess behöver beaktas. Tjänsten är ett säkert alternativ till Skype, Teams eller Zoom etc. och har utvecklats i nära samarbete med UPH/Sveriges Kommuner och...

  Läs mer
 • Hjälp oss att få en Coronafri värld!

  2020-03-27

  Vi har tagit initiativet till att, med början i Sverige, skapa ett internationellt informationssystem för att effektivt hantera riskbedömning och påvisa immunitet för de medborgare som ur ett riskperspektiv inte längre är smittbärare.

  Läs mer
 • SecureAppbox lanserar funktion för utökad läskvittens, som stödjer eSams vägledning, Digitalisera rätt.

  2020-03-09

  SecureAppbox AB, har nu uppdaterat sin molntjänst med funktionen för utökad läskvittens. Denna funktion ingår nu till alla företagsanvändare samt de som licensierat API-plattformen. Första kund att nyttja funktionen är FamiljehemSverige.se, en nationell e-tjänst som dagligen används av över...

  Läs mer
 • SecureAppbox, medlem i EU: s generalförsamling kring uppförandekoder för molntjänster

  2020-01-28

  Stockholm, 28 januari, 2020. Generalförsamlingen för EU: s uppförandekod för molntjänster (EU Cloud CoC) välkomnar SecureAppbox som sin senaste medlem. Det Stockholm-baserade företaget som grundades 2011 erbjuder integritetshöjande molntjänster till kunder i mer än 160 länder.

  Läs mer
Se fler nyheter