Säkra videomöten

Att dela känslig information via video är en viktig del i mångas arbete. Oavsett hur många som deltar i ett möte hjälper vi er att agera enligt rådande lagar och regler genom att hålla säkra och krypterade videomöten. Våra säkerhetsåtgärder och krypteringstekniker skyddar er information på bästa möjliga sätt. Dessutom erbjuder vi stöd och rådgivning för att säkerställa att ni alltid följer gällande regelverk och skyddar era kunders integritet.

Stationär dator som står framför vit vägg med tangentbord framför som är placerad på vit bord. På skärmen visas en vit bakgrund

Krypterat & Säkert

Videomöten gör vardagen mer effektiv och har blivit en naturlig del av mångas arbetsliv. Att träffas på skärm är en enkel och tidsbesparande del av vår vardag. Men när ett videosamtal på något sätt berör känsliga personuppgifter ställs höga dataskyddskrav på företaget eller organisationen. Precis som med all annan digital kommunikation. Med vår tjänst SecureMeetings kan du tryggt avhandla allt du behöver via videomöten, med vetskap om att det är krypterat och säkert.

Vit bakgrund och taggtråd

Digitalt möte med ID funktion

När vi lanserade SecureMeetings under 2020 var behovet av säkra digitala videomöten extremt stort. Videotjänsten skyddar all dialog enligt de lagar som finns, samt kommande. Tjänsten anpassas efter din mailklient, gränssnitt och URL.

 

Boka demo

svartvit data kod

Krypterade flerpartssamtal

Kryptering för flerpartssamtal gör det tryggt att bjuda in fler till mötet. Du kan även autentisera alla som bjuda in via exemplevis BankID. Den som är mötesansvarig administreras och autentiseras automatiskt av systemet.

Stor kassaskåps dörr i metall

Sekretess och konfidentialitet prioriteras

Med SecureMeetings använder ni den högsta säkerhetsstandarden som finns inom video (WebRTC, TLS, SRTP, H.235 och AES-128-kryptering) och kan därmed skapa fortsatta digitala dialoger i enlighet med rådande lag. För att använda tjänsten krävs administrationsportalen ID Organizer.

Övriga frågor

Varför kan jag inte logga in i securemeetings?

För att kunna logga in i SecureMeetings behöver du ett aktivt securemailboxkonto och du behöver vara medlem i gruppen för SecureMeetings i Organizer. Kontakta din administratör för att kontrollera att du har rätt behörighet.

Jag vill inte visa mitt namn för de andra deltagarna i mötet. Kan jag vara anonym?

Ja du kan själv välja vilket namn som ska visas i samband med att du ansluter till mötet. Observera dock att inbjudan med BankID kommer att visa deltagarens namn som finns kopplat till BankID-numret. Vill man kunna bjuda in deltagare som vill vara anonyma så kan man använda t.ex. SMS-kod för identifiering.

 

 

Hur hög är säkerhetsstandarden på SecureMeetings?

Tjänsten är utvecklad för att ge – Mötesansvariga – full kontroll på de videomöten de startar, vilka som är deltagare och när de får komma med. Den möteansvariga väljer med eller utan väntrumsfunktion och kan nu även slå på – neutrala notifieringar – vilket skapar ökat integritetsskydd för både den mötesansvariga som för inbjudna deltagare. Tjänsten erbjuder en kraftfull kryptering för flerparts-samtal som enkelt bjuds in via länk där man också kan autentisera användare med BankID inloggning eller SMS-kod.
Tekniken finns på skyddade servrar, är kontrollerad och genomgått omfattande säkerhetstester.
Säker administration samt stark autentisering av behörig personal (mötesansvariga)
Avancerad väntrumsfunktion samt möjlighet till neutrala kalender notifieringar
Högsta säkerhetsstandard på Video (WebRTC, TLS, SRTP, H.235 och AES-128 kryptering)