Kontakta oss
Stäng

Kontakta oss

Någon av våra experter tar kontakt inom kort

Aktuellt

Västerviks kommun inför Säkra videomöten

Västerviks kommun inför nu säkra videomöten för att kunna fortsätta arbeta effektivt med sina viktiga åtaganden, inte bara under pandemin utan även i framtiden. Pandemin har förändrat arbetet till det nya ”normala” där många fysiska möten ersätts av säkra videomöten.

Västerviks kommun har gjort utvärdering av flertalet leverantörer på marknaden och utgått från verksamhetsbehovet och ställt detta mot gällande säkerhetskrav och lagar.

– Kravställningen innefattade flertalet delar som tex en tydlig behörighetsstyrning där varje ägare av ett unikt möte ska verifieras med 2-faktorer, samt att alla deltagare kan verifieras med Bank-ID eller SMS, i och med att deltagare inte alltid är myndiga eller har svenskt medborgarskap, säger Malin Hanson digitaliseringsstrateg Västerviks kommun.

Valet föll på Säkra videomöten från SecureAppbox, som är en helsvensk videotjänst som redan i mars 2020 utvecklades ihop med Uppdrag Psykiskt Hälsa på SKR. Just för att möta behovet inom Familjehemsenheterna och deras arbete att genomföra familjehemsplaceringar och Samordnad individuell plan SIP, så var det av vikt att koppla samman flera arbetsprocesser så att anställda på kommunerna kan jobba säkert och effektivt.

– Världen har kastats fem år framåt inom digitaliseringen på bara några månader. Kommuner har länge haft behovet att digitalisera sina processerna och genom pandemin så behöver alla införa digitala och säkra videomöten på rekordtid. Det ställer förstås också stora krav på oss som leverantör, säger Daniel Vallentin affärsutvecklare på SecureAppbox.

Samarbetet mellan Västerviks kommun och SecureAppbox började redan i slutet av 2019 och består av SecureMailbox för krypterad e-post och Secure e-fax som har slopat faxen. Nu har Västerviks kommun valt att fördjupa samarbetet och ta hjälp av flera av SecureAppbox tjänster.

För mer information, vänligen kontakta:

Malin Hanson
malin.hanson@vastervik.se
0490-254 139

Eller Daniel Vallentin på SecureAppbox, 070-7175938 

 • Västerviks kommun inför Säkra videomöten

  2020-11-24

  Västerviks kommun inför nu säkra videomöten för att kunna fortsätta arbeta effektivt med sina viktiga åtaganden, inte bara under pandemin utan även i framtiden. Pandemin har förändrat arbetet till det nya ”normala” där många fysiska möten ersätts av säkra videomöten.

  Läs mer
 • Vi växer och söker fler tekniker och utvecklare

  2020-11-10

  Gillar du att jobba med senaste tekniken och med utveckling av säkerhetstjänster i molnet? Vi växer i en snabbväxande bransch med en tjänst som används över hela världen.

  Läs mer
 • Vad EU domstolens utfall i mål C-311/18 betyder, enligt EDPB

  2020-07-24

  Den 23 Juli publicerade EDPB svar på de viktigaste frågorna efter EU domstolens utslag i mål C-311/18. SecureAppbox kunder omfattas inte av denna dom eftersom data som behandlas lagras i Sverige där tjänsterna skyddas av svensk lag och kryptering. SecureAppbox tjänster är alla utvecklade för...

  Läs mer
 • SecureAppbox lanserar säkra videomöten, speciellt framtagen för offentlig sektor

  2020-04-24

  STOCKHOLM (24 April 2020) – SecureAppbox lanserar säkra videomöten. Tjänsten möjliggör för kommuner att skapa videomöten där krav på sekretess behöver beaktas. Tjänsten är ett säkert alternativ till Skype, Teams eller Zoom etc. och har utvecklats i nära samarbete med UPH/Sveriges Kommuner och...

  Läs mer
Se fler nyheter